HUAWEI отличи шестима студенти от Русенския университет

By 09 Февруари 2023 Прочетена 711 пъти 0
HUAWEI отличи шестима студенти от Русенския университет HUAWEI отличи шестима студенти от Русенския университет снимка: Русенски университет

Шестима студенти на Русенския университет бяха отличени от технологичния гигант Хуауей на специална церемония в столицата.

Тя се проведе на 07.02.2023г. в гр. София, като с нея бе закрито изданието на стипендиантската програма Huawei ICT Talents Training Seeds For The Future за 2022 година. На събитието присъстваха заместник-министърът на икономиката и индустрията Димитър Данчев, г-н Ли Шаoуей, генерален мениджър на Хуауей Технолоджис България, както и представители на висшето образование, науката и софтуерната индустрия.

От страна на Русенския университет в церемонията взе участие заместник-ректорът по интернационализация и комуникационна политика - доц. д-р Десислава Атанасова, която се включи в награждаването на част от стипендиантите и поздрави присъстващите от името на университета.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Сред отличените 80 студенти и докторанти от цялата страна, шестте възпитаници на  Русенския университет са Момчил Ставров, Йордан Йорданов, Марио Николов, Илиян Гърков, изучаващи специалност "Компютърни системи и технологии", Божидар Атанасов - специалност "Софтуерно инженерство", а Боян Стояновски развива своя потенциал в специалност "Интернет и мобилни комуникации".

Експертно жури от представители на Българската академия на науките, Министерството на транспорта и съобщенията и Алианса на технологичната индустрия оцени през м. Декември 2022г. продукцията на кандидатите,  които трябваше да представят кратки видеа на теми "Как ИКТ променят живота", "Ако живея в едни напълно дигитализиран свят, как би изглеждал той?". Журито избра най-добрите студенти и докторанти на България, които освен заслужено признание, те ще  получат и стипендия от компанията Хуауей.

Подобни инициативи не само стимулират развитието на младите хора, но и за пореден път показват, че сътрудничеството между бизнеса и академичната общност е единственият път за устойчив технологичен и социално-икономически напредък, базиран на знание, креативност и иновации.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 09 Февруари 2023 17:11
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net