Над 600 жители на област Русе минаха през "зелените коридори" за ваксинация

By 05 Май 2021 Прочетена 1655 пъти 0
Над 600 жители на област Русе минаха през "зелените коридори" за ваксинация Над 600 жители на област Русе минаха през "зелените коридори" за ваксинация снимка: КИС 13

Голям брой желаещи да се имунизират срещу COVID-19 имаше пред ваксинационните кабинети в Русе и Бяла през почивните дни.

Навсякъде се образуваха опашки от чакащи още от рано сутрин. На места се стигна и до удължаване на работното време на пунктовете в лечебните заведения, осигуряващи т.нар. "зелени коридори". Никъде обаче не е имало върнати хора, съобщават от Областната администрация..

Получилите първа игла от някоя от ваксините през последните няколко дни от региона са точно 617. Всеки можеше свободно да избира между два вида ваксини – иРНК или векторна. Преобладаващият интерес беше към векторните ваксини.


За част от хората "зелените коридори" се оказаха пореден опит да получат желаната защита срещу коронавирусната инфекция. До момента в областта са извършени 21 093 имунизации, като повторна доза са получили 5129 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил.

Припомняме, че възможност за имунизиране без предварително записан час по време на празниците беше осигурена в рамките на четири дни, от които два в Русе и два в Бяла. През следващите почивни дни ще продължат да работят общо седем специализирани имунизационни кабинета, но с различен график, който е достъпен на уебсайта на Регионалната здравна инспекция.

Засега, до края на седмицата, не се предвиждат нови "зелени коридори". Навсякъде обаче ще се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизация, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net