Община Русе отново е на челно място по индекса на Местната система за почтеност в България

By 13 Декември 2023 Прочетена 248 пъти 0
Местната администрация с награда за прозрачност Местната администрация с награда за прозрачност снимка: КИС 13

В София Асоциация "Прозрачност без граници" представи  резултатите от годишния Индекс на Местната система за почтеност – 2023.

Община Русе за втора поредна година зае водещата позиция в цялата страна с индекс от 3,79 точки. Заместник-кметът Енчо Енчев прие наградата на името на местната администрация за „Първи стъпки към установяване на механизми за прозрачни взаимоотношения с бизнеса и гражданските организации“.

"Огромна чест е за пореден път Община Русе да бъде удостоена с тази награда. Нашите усилия винаги са била насочени към максимална прозрачност, като със своята ежедневна работа се стремим да чуваме гласа на гражданите по всички важни въпроси", заяви заместник-кметът. По неговите думи русенската администрация е разработила успешен модел на управление, показвайки свършеното на ежеседмична база, както и с честите си обществени обсъждания.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

В сравнителен план с предходната година Община Русе повишава своя общ индекс от 3,74 т. през 2022 година до 3,79 т. през 2023 година.

Индексът на Местната система за почтеност в България за 2023 година представя резултатите от изследване в 27-те общини – областни центрове, което включва данни за капацитета, ролята и управлението на 10 ключови институции и сектори от обществения живот на местно ниво. В тях се включва работата на общински съвет, кмет, общинска администрация, съд, полиция, политически партии, бизнес, медии, граждански организации и общински структури на здравеопазването.

Индексът е съставен въз основа на детайлно разработен набор от показатели, които оценяват капацитета за ефективно функциониране на изследваните сектори, управлението им и тяхната роля и принос за развитие на местните общности в контекста на доброто управление и превенцията на корупцията.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net