Община Русе призовава за спазване на забраната за паркиране в близост до съдовете за отпадъци

By 08 Декември 2023 Прочетена 383 пъти 0
Община Русе призовава за спазване на забраната за паркиране в близост до съдовете за отпадъци Община Русе призовава за спазване на забраната за паркиране в близост до съдовете за отпадъци снимка: Община Русе

Община Русе призовава за спазване на забраната за паркиране в близост до съдовете за отпадъци.

Във връзка със зачестили сигнали за неправилно паркирани моторни превозни средства в непосредствена близост до контейнери за отпадъци, което е предпоставка съдовете да не могат да бъдат обслужвани, Община Русе призовава гражданите да спазват изискванията на Наредба № 15 на Общински съвет – Русе.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

В нея е разписана забрана за "паркиране на пътни превозни средства по начин, който би попречил на събирането и извозването на отпадъците и снегопочистването".

При неизпълнение на разпоредбата физически лица подлежат на глоба от 300 до 1000 лв., а едноличните търговци или юридическите лица ще бъдат наказвани с имуществена санкция от 1 500 до 5 000 лв. При повторно нарушение размерът на глобата или имуществената санкция е в двоен размер

Служители на СЗ "КООРС" и "Общинска полиция" извършват регулярни обходи и проверки на улици и булеварди, както и по сигнали на общински екоинспектори и граждани, и при констатиране на нарушения се налагат санкции на собствениците на превозните средства.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net