Община Русе се включва в кампанията "Да изчистим България заедно"

By 11 Септември 2023 Прочетена 500 пъти 0
Община Русе се включва в кампанията "Да изчистим България заедно" Община Русе се включва в кампанията "Да изчистим България заедно" снимка: КИС 13

За поредна година Община Русе ще се включи в националната кампания "Да изчистим България заедно".

В дунавския град инициативата на Btv Media Group ще се състои на 16 и 17 септември, като желаещите да се включат ще могат да го направят в различни точки на Русе.

На 16 септември /събота/ ще се извърши почистването на местата за отдих, игра и обществено ползване в кварталите "Здравец", "Здравец Север"  - 1 и 2, "Здравец - Изток", "Възраждане", "Родина", "Дружба", "Чародейка – Север" и "Чародейка – Юг".

На 17 септември /неделя/ ще бъдат облагородени Централната градска част и района на русенския кей.

Началният час на дейностите е 9:30.

Ето къде ще бъдат сборните пунктове на доброволците по квартали:

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

-         кв. "Чародейка" – пред Общинския пазар в кв. Чародейка - Юг;

-         кв. "Дружба" – пред магазин "Пацони" в кв. Дружба 3;

-         кв. "Родина" – пред входа на ОУ "Олимпи Панов";

-         кв. "Здравец" – пред НЧ "Захари Стоянов – 1937";

-         кв. "Възраждане" – пред Русенския университет;

-         Централна градска част и русенски кей – пред Часовника.

Община Русе призовава доброволците да разполагат събраните отпадъци в чували по протежението на тротоарите, а не около контейнерите за битов отпадък, за да може да се проследи какво е общото събрано количество. В края на всеки от двата дни на кампанията боклукът ще бъде събран и извозен от сметопочистващата фирма "НЕЛСЕН Чистота".

Кампанията "Да изчистим България заедно" е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план.

Насловът, под който ще се проведе кампанията тази година, е "Готови сме!". Тя е насочена към усърдието и енергията, които влагаме в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.

От началото на "Да изчистим България заедно" досега близо 2 500 000 доброволци са чистили страната. До момента те са успели да съберат 94 338 тона отпадъци, което се равнява на над 200 напълно заредени самолета "Боинг 747", и да премахнат над 18 800 сметища от лицето на България.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net