ВИДЕО: Община Русе ще осъществява по-строг контрол чрез новосъздаден Инспекторат

By 22 Декември 2023 Прочетена 1582 пъти 0

Създават инспекторат по охрана, обществен ред и сигурност в Община Русе.

Новата структура заменя специализирано звено КООРС, като поема и част от функциите на общинско предприятие "Комунални дейности".

С утвърждаването на новото звено се цели синхронизация на контролните дейности по спазване и установяване на нарушения на нормативни актове, приети от Общинския съвет, и повишаване на административния капацитет на Общината за своевременна реакция при сигнали, както и за извършване на системни проверки с цел превенция на нарушенията.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Съставът на новото специализирано звено ще бъде увеличен на 184 щатни бройки за сметка на ОП "Комунални дейности", чийто брой служители ще бъде намален на 134.

По този начин Общината ще получи по-голяма способност да упражнява необходимия контрол, категоричен е Пенчо Милков. От местната администрация предвиждат и активна кампания за стимулиране на самосъзнанието на хората да пазят градската среда.

Налице е и необходимост от засилен контрол по изпълнение на договорите, с които местната администрация е възложила изпълнение на комунални услуги на трети лица.

Вижте повече по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net