Обявиха 2 септември за ден на траур в Русе заради трагичната гибел на 11-годишния Венци

By 01 Септември 2023 Прочетена 1794 пъти 0
Обявиха 2 септември за ден на траур в Русе заради трагичната гибел на 11-годишния Венци Обявиха 2 септември за ден на траур в Русе заради трагичната гибел на 11-годишния Венци снимка: архив

Със заповед на кмета на Община Русе 2 септември се обявява за ден на траур на територията на общината в знак на съпричастност с трагичната гибел и в памет на 11-годишния Венцеслав Георгиев.

В рамките на траурния ден знамената на всички общински сгради и обществени места ще бъдат свалени наполовина.

От Община Русе уточняват, че съгласно протокола за действие в подобни ситуации, ще бъдат смъкнати единствено знамената на Община Русе, тъй като националното знаме се смъква само при обявен национален траур.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Отменя се провеждането на публични тържества и развлекателни събития. Препоръчва се предварително организираните официални събития, които не могат да бъдат отменени (с изключение на тези от личен характер), да бъдат съобразени с обявения траур и да започнат с минута мълчание в памет на Венцеслав Георгиев.

Общинската администрация и кметът Пенчо Милков изказват най-искрени съболезнования към семейството и близките на починалото дете.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 01 Септември 2023 17:18
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net