Полицията хвана русенец, притежаващ огромно количество наркотици

By 02 Ноември 2017 Прочетена 1691 пъти 0

Полицейска операция срещу наркоразпространението е била проведена вчера в Русе под ръководството на Окръжната прокуратура.

В рамките на полицейските действия, в близост до жилищна кооперация на ул. "Братя Миладинови", криминалистите са задържали 41-годишен мъж, у когото намерили 50 грама марихуана, 2 грама кокаин и 5 грама метамфетамин.

Последвало претърсване в помещение, ползвано от него, в което било открито голямо количество наркотични вещества, разпределени в различни разфасовки. Иззети са общо 1 килограм амфетамин, 300 грама кокаин, близо 2,5 килограма марихуана и 15 таблетки екстази. В помещението са намерени и четири електронни везни, 50 бойни патрона и самоделно взривно устройство с детонатор, обезвредено от екип на специализирания отряд за борба с тероризма. 

Срещу задържания 41-годишен мъж е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс, според който държане или разпространение на наркотични вещества се налазва с лишаване от свобода от 2 до 8 години и с глоба от 5000 до 20 000 лева.

Работата по случая продължава под наблюдението на Окръжната прокуратура.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net