ВИДЕО: ПП - ДБ и Община Русе в спор за проектите, за които ще се отпускат държавни пари

By 01 Декември 2023 Прочетена 815 пъти 0

Общински съветници в Русе са обезпокоени от липсата на достатъчно проектни предложения подадени от общината за финансиране от държавния бюджет.

В свое становище пък, от местната администрация посочват, че имат готовност да подадат към Министерството на финансите допълнителни проекти при повишаване на бюджетния праг.

Според общинските съветници от "Продължаваме промяната - Демократична България", максималната сума, която може да получи Община Русе за финансиране на проектите си, е 50 милиона лева.

В становище на местната администрация се твърди обаче, че на този етап, бюджетната рамка за Община Русе е 16 милиона лева, като в момента имало обсъждания този праг да бъде вдигнат на 50 милиона, което е минало на първо четене, но не е прието окончателно.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Затова към момента от Община Русе са подали 6 обекта за близо 16 млн. лв., от които са одобрени 4 на стойност 12 млн. В същото време обаче Община Иваново, която е четвърта категория е подала проектни предложени за 10 милиона лева.

Затова от ПП - ДБ смятат, че от Общината нямат предпроектна готовност. Съветниците имат готовност да предложат обекти за финансиране, които да бъдат включени в списъка.

В становището на Общината се посочва още, че при евентуално повишаване на прага на финансиране до 50 милиона лева, имат готовност да предоставят допълнително проекти за подобряване на инфраструктура и благоустрояване в Русе и населените места от общината.

Срокът за допълване и актуализиране на списъка е до 1 март следващата година.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 01 Декември 2023 17:15
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net