ВИДЕО: Преработиха доклада за ОВОС на инсинератора в Гюргево, Община Русе остава против

By 02 Ноември 2023 Прочетена 765 пъти 0

Преработен е докладът за оценка на въздействието върху околната среда за изграждането на инсинератор за медицински отпадъци в Гюргево.

Това става ясно от писмо, изпратено от Министерството на околната среда и водите до Община Русе и РИОСВ за изразяване на становище. От местната администрация са категорични, че допълненията към доклада не променят нищо и тяхното отношение към проекта остава отрицателно.

Става ясно, че докладът за оценка на въздействието върху околната среда е актуализиран от инвеститора в съответствие с коментарите от българска страна. Там е записано, че съоръжението ще бъде с годишен капацитет от над 2300 тона опасни и неопасни медицински отпадъци, като в атмосферата ще се изхвърлят твърди частици и серен, азотен и въглероден диоксид.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Посочено е, че зоната на трансгранично въздействие е под 534 метра при най–високата регистрирана скорост на вятъра около 61 километра в час.

Припомняме, че и при предишния доклад не само Общината, но и русенци твърдо застанаха срещу изграждането на инсинератор в Гюргево.

До 24 ноември русенци могат отново да изразят мнението си относно изграждането на съоръжението.

Вижте повече по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 02 Ноември 2023 16:27
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net