ВИДЕО: Превозвачи излязоха на протест в Русе заради лошата организация на Дунав мост

By 09 Юни 2023 Прочетена 990 пъти 0

Водачи на тежкотоварни автомобили и превозвачи излязоха на протест в района на Дунав мост при Русе с искане да се реши проблемът със забавянето при преминаването на граничния пункт.

Според тях, трябва да се отвори коридор между България и Румъния, както и отделно трасе за камионите с опасни товари.

Превозвачите настояват на новоизградения и вече функциониращ ТИР паркинг, където камионите изчакват реда си, за да преминат през Дунав мост, да се обособят отделни места за престой на тировете с АДР стоки.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Шофьорите са доволни, че най-накрая има ред, по който да изчакват на паркинга при отлични условия за почивка. Според тях, за да се реши проблемът със забавянето при преминаването на Дунав мост, е необходимо да се отвори коридор за камионите между България и Румъния.

От Община Русе заявиха, че това, което е трябвало и е в правомощията им да направят, са го направили с изграждането на паркинга, за да няма струпване на тирове по бул. "България", които затрудняваха трафика и създаваха предпоставки за инциденти.

Според заместник-кмета Димитър Недев, проблемите, които поставят превозвачите трябва да бъдат поставени на държавно ниво, тъй като Общината няма правомощия да регулира преминаването през Дунав мост, което е ангажимент на държавата.

Вижте повече по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 09 Юни 2023 15:22
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net