Приемът на първокласници в Русе стартира на 21 май

By 08 Април 2024 Прочетена 260 пъти 0
Съгласно утвърдения график първото класиране ще бъде обявено на 31 май. Съгласно утвърдения график първото класиране ще бъде обявено на 31 май. Снимка: КИС 13

Кандидатстването в първи клас за учебната 2024/2025 г. в Русе стартира в 10:00 ч. на 21 май.

Системата ще бъде отворена за регистрация на заявления до 23:59 ч. на 28 май.

Съгласно утвърдения график първото класиране ще бъде обявено на 31 май, а записването на приетите деца ще се извършва от 3 до 6 юни 2024 г. в избраното училище. Следват още две класирания – на 17 и 26 юни.

След приключване на третото класиране, родителите на незаписаните деца могат да подават заявления за записване в училищата, в които има останали свободни места.    

Заявление за кандидатстване в първи клас може да бъде подадено и на хартиен носител в избраното от родителите училище по първо желание в срок до 28 май. Важно условие е подаването само на едно заявление – по  интернет или на хартиен носител, защото системата не позволява въвеждане на второ заявление за едно дете.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

Критерият с най-голяма тежест за прием е местоживеенето на детето, като най-голям брой точки получават тези с настоящ или постоянен адрес над 3 години в съответния район.

В общо 17 училища на територията на гр. Русе приемът ще се осъществява посредством електронна система за прием в първи клас, достъпна на https://school.ruse-bg.eu/ 

Електронно централизирано класиране и записване на деца в първи клас ще се проведе за седми път в Русе. През 2017 г. Община Русе въведе единна система за прием в първи клас, която през 2018 г. прерасна в електронна система, с цел да бъде създадена по-ефективна организация на приема на учениците и да се спести време на родителите и администрацията.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 08 Април 2024 17:20
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net