РИОСВ - Русе санкционира "Оргахим резинс" АД с 30 хиляди лева

By 12 Декември 2023 Прочетена 393 пъти 0
РИОСВ - Русе санкционира "Оргахим резинс" АД с 30 хиляди лева РИОСВ - Русе санкционира "Оргахим резинс" АД с 30 хиляди лева снимка: КИС 13

Приложена е принудителна административна мярка спрямо "Оргахим резинс" АД.

За това съобщи РИОСВ - Русе.

Принудителна административна мярка е приложена вчера на "Оргахим Резинс" АД чрез пломбиране на байпасно канализационно отклонение, намиращо се в новоизградена ревизионна шахта, непосредствено преди входа на  пречиствателната станция.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

До мярката се стигна след съвместно обследване с "ВиК" ЕООД - Русе на площадковата канализация с цветни бои, при планова проверка на дружеството през октомври. Констатирано е нерегламентирано използаване на байпасното отклонение, в резултат на което голяма част от отпадъчните води без необходимото пречистване заустват в градската канализационна мрежа.

Това представлява нарушение на условие в комплексното разрешително на дружеството "Оргахим Резинс" АД, за което е съставен акт по Закона за опазване на околната среда и е издадено наказателно постановление в размер на 30 000 лв.

Принудителната административна мярка е с постоянен срок и може да бъде премахната от контролния орган само при настъпване на аварийни ситуации.

Дружеството вече е изпълнило дадените предписания при предходна проверка за цялостно почистване на установените химически продукти в събирателната помпена шахта към пречиствателната станция, в която постъпват  всички потоци отпадъчни води от общата площадкова канализация на "Оргахим Резинс" АД и "Оргахим" АД.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net