ВИДЕО: Румънските гранични власти отново хванаха нелегални мигранти на границата при Русе

By 06 Юни 2022 Прочетена 851 пъти 0

Заловиха петима нелегални мигранти при опит да влязат от България в Румъния на Дунав мост при Русе.

Те са били скрити в два камиона с турска регистрация. 

Нелегалните мигранти са били открити при проверка на превозните средства от румънските гранични служители. Шофьорите, на 33 и 47 години са представили документи, според които превозват консерви с домати и сокове от Турция за Румъния. След извършен предварителен оглед на камионите, е установено, че пломбите са срязани и залепени, което е наложило допълнителни проверки.

Така сред превозваните стоки, в едното транспортно средство са открити четирима афганистански граждани на възраст между 19 и 21 години, а в другото е открит 23-годишен гражданин на Сирия.

РЕКЛАМА


При разследването е установено от полицията, че афганистанците са се качили в камиона, докато са били в Турция, без водачът да е наясно с това. Те нямали документи за самоличност и възнамерявали да стигнат до Германия. В случая със сирийския гражданин от показанията му станало ясно, че той също се е качил в камиона в Турция, но е бил подпомогнат от приятел на шофьора. На него му е бил издаден документ от турските власти, с който се удостоверява, че е сирийски гражданин.

Крайна точка на пътуването му също е била Германия. Съгласно румънско-българския протокол, нелегалните мигранти, водачите и превозните средства са поети от представителите на Българска Гранична полиция, с цел продължаване на разследването.

Това е втори случай на установени нелегални мигранти на Дунав мост при Русе за последните няколко дни. Припомняме, че в събота бяха хванати други петима мъже от Сирия.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 06 Юни 2022 16:16
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net