Русенец организирал престъпна група за джебчиство в Германия и други държави от ЕС

By 25 Септември 2017 Прочетена 1323 пъти 0
Съдебната палата в Русе Съдебната палата в Русе КИС 13

По искане на Окръжна прокуратура - Русе апелативната съдът взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на 24-годишен български гражданин.

П. Т. е обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест на германските власти, която е била издадена на 13 юни тази година от прокуратурата в град Бийлефелд, Германия.

Обвинението към него е за организиране на група за извършване на джебчийски кражби в Германия и други държави, като за целта са използвани жени, които се намират в родствени връзки с него. Кражбите са били главно на портмонета с пари в брой и ЕС-карти от дамски чанти на жени. След кражбите картите са били използвани за непозволено теглене на пари от банкомати.

24-годишнияте установен в дома му в Русе. С постановление на Окръжната прокуратура в крайдунавския град е задържан за срок от 72 часа до внасяне на искане до Окръжен съд - Русе за вземане на постоянната мярка "задържане под стража".

За него има данни, че е извършил общо 22 престъпления през периода 7 октомври 2017 - 7 февруари 2017 в град Реда-Виденбрюк, както и други населени места в Северен Рейн-Вестфалия.

В резултат от престъпната им дейност имуществените вреди им се оценяват на 10 000 евро.

Предвиденото наказание за такова престъпление е "лишаване от свобода" до 15 години, съгласно Наказателния кодекс на Германия. Прокуратурата ще внесе в съда искане за предаване на български гражданин, издирван с Европейска заповед за арест на искащата държава.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net