Русенка с отличие на престижен Международен конкурс за сладкарство

By 30 Юни 2023 Прочетена 501 пъти 0
Русенка с отличие на престижен Международен конкурс за сладкарство Русенка с отличие на престижен Международен конкурс за сладкарство

Светлана Александрова от Русе спечели сребърен медал в престижния Международен форум за изявени сладкари Cake Artist World в категорията за начинаещи таланти.

Тази година темата беше "Декорация на детска торта" и русенката впечатли журито от топ световни сладкари с фигурката на пате на едноетажна торта, което сякаш е излязло от вълшебна приказка.

Те я наградиха и с членство в корпорацията Cake Artist World.

Тази година в събитието се включиха над 1 400 участници от цял свят. 120 от тях бяха от България. Най-много представители имаше от Русия, нашата страна и Индия.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Участие взеха и други държави от Европа и Азия.

Целта на Cake Artist World е да предоставя на своите членове възможност за обучение от най-добрите, обмяна на идеи и участия в специални събития.

"Радвам се, че моето име с родния ми град и страна бяха изречени с такова уважение. Трябва да вярваме в мечтите си и никога да не се отказваме от тях", споделя Светлана с усмивка.

Тя се запалва по сладкарството преди пет години, като нейната страст е декорирането, в това число ръчното рисуване върху торти, както и правенето на захарни фигури.

Вече има 12 сертификата от участия в различни курсове и се занимава още с благотворителност.

В портфолиото на Светлана може да се открият най-различни приказни герои, торти на няколко етажа и цветя с реалистичен вид.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 30 Юни 2023 15:25
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net