ВИДЕО: Русенският университет може да приеме 90 студенти в 3 специалности в молдовския град Тараклия

By 01 Април 2024 Прочетена 379 пъти 0

Около 90 студенти по три специалности се очаква да приеме Русенският университет след разкриването на свой филиал в молдовския град Тараклия.

Това може да стане още от следващата академична година, след като преди дни е подписана междуправителствена спогодба между България и Молдова за преобразуването на Тараклийското висше училище в структура на Русенския университет.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Предстоят да се реализират редица стъпки от молдовска страна, преди да се финализира споразумението, обясни ректорът на Русенския универсиет проф. Пламен Кангалов.

Ще бъдат разкрити три специалности – земеделска и автотранспортна техника, компютърни науки и бизнес мениджмънт. В началото обучението ще се води от преподаватели от Русенския университет.

С разкриването на филиал на Русенския университет в Тараклия се дава възможност за непосредствен достъп до българското висше образование на значителен брой молдовски граждани от български произход. Заявката е за прием от по 30 студенти във всяка от трите специалности. Според проф. Кангалов, това ще даде устойчивост за покриване на разходите по обучението във филиала на Русенския университет в Тараклия.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net