Третокурсничка от Русе спечели стипендия за обучение в китайски университет

By 27 Юни 2018 Прочетена 1890 пъти 0

Третокурсничката от Русенския университет Мария Декова спечели второто място в националното студентско състезание "Китайски езиков мост".

В конкурса, събрал студенти от Пловдив, София, Велико Търново и Русе, възпитаничката на специалност "Европеистика и глобалистика" е показала сериозни знания и артистични умения, които са впечатлили журито.

Наградата на Мария е участие в световния форум "Китайски езиков мост" и стипендия за обучение в китайски университет. Тя заминава за азиатската страна в края на седмицата и в продължение на месец ще участва в събитието, което ще събере студенти от цял свят.

Преподавателката в Русенския университет Бинг Уанг е подготвила Мария за участието в националното състезание. Двете са усъвършенствали не само произношението на студентката, но и са обогатявали знанията за история, география, политика и икономика на Китай. Паралелно с това Бинг Уанг подготвя желаещи да придобият китайски държавен езиков сертификат.

Обучението по китайски език в Русенския университет започва от 2012 година в специалност "Европеистика и глобалистика". Студентите там получават безплатна подготовка за явяване на изпита за сертификат като част от учебния план. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net