Възпитаници на математическата гимназия в Русе се върнаха с нови отличия от София

By 07 Февруари 2018 Прочетена 1256 пъти 0
Националният кръг на престижния Международен конкурс МITE 2018 – Методология и информационни технологии в образованието - се проведе на 5 февруари 2018 г. в София Националният кръг на престижния Международен конкурс МITE 2018 – Методология и информационни технологии в образованието - се проведе на 5 февруари 2018 г. в София ПМГ "Баба Тонка" - Русе

Националният кръг на престижния Международен конкурс МITE 2018 – Методология и информационни технологии в образованието - се проведе на 5 февруари в София.

Домакин на събитието бе Висшето училище по застраховане и финанси. Участие в него взеха ученици от цялата страна. Те представиха свои разработки в областта на икономиката и математиката.

Състезанието протича в три кръга – задочен, национален и международен.

На националния кръг на конкурса бяха допуснати две ученички от ПМГ "Баба Тонка" – Русе, с два проекта в направление математика. В надпревара с много сериозни конкуренти, момичетата успяха да спечелят признанието на академичното журито и завоюваха голямата награда по математика, която се дава на разработката, направила най-силно впечатление на журито и събрала най-много точки при оценяването. Те са наградени с поемане на част от разходите им за участие в международния етап на конкурса.

Голямата награда бе присъдена на разработката "Танцувай с мен" на Моника Великова от 10 "г" клас и Селин Шемсиева от 11 "д" клас с научен ръководител Сюзан Феимова, която е старши учител по информати и ИТ в математическата гимназия. С второ място и сребърен медал пък бе удостоен проекта "Шифърът на Леонардо", отново на Моника Великова и Селин Шемсиева.

Двете ученички са допуснати за участие в международния кръг на конкурса, който ще се проведе в началото на месец май в Москва.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net