ВИДЕО: За седма година Червена вода ще бъде домакин на Комитския събор

By 19 Септември 2023 Прочетена 1278 пъти 0

На 23 септември в Червена вода ще се проведе седмият Комитски събор.

Той е организиран от ВМРО - Русе, Сдружение за военно-патриотично възпитание на младежта "Приказка за България" и Народно читалище "Гоце Делчев – 2009", подкрепени от Национално дружество "Традиция" и Първа русенска чета "Ангел Кънчев".

Началото на народните чествания е поставено през 2009 като спонтанна ежегодна инициатива на местни патриотични организации и родолюбиви граждани в памет на участниците в Червеноводската чета от 1875 година.

От 2017 тържествата прерастват в Комитски събор. През тази година той ще се проведе на 23 септември от 10:00 часа до късно вечерта, и ще предложи богата програма на посетителите. 

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Тя предвижда и пресъздаване на обичаи и традиции във възрожденска къща. Посетителите ще могат да видят и истинска традиционна българска сватба. Посетителите на комитския събор ще видят и спектакъла на школа за оцеляване "Багатур".

Предвидени са също гощавка с комитски боб, дефиле на автентични женски национални носии и мъжки комитски облекла, състезания по надстрелване, комитска надпревара и фолклорен концерт на финала с участието на Поли Паскова.

Входът е свободен, като макар да не е задължително, се препоръчва на участниците и гостите на събора да бъдат облечени в български национални носии или четнически униформи.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 19 Септември 2023 16:03
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net