Започва работата на мобилните центрове за разделно събиране на отпадъци в Русе

By 30 Юли 2023 Прочетена 872 пъти 0
Първите два ще стартират своята дейност утре Първите два ще стартират своята дейност утре снимка: Община Русе

От понеделник стартира работата на мобилните центрове за разделно събиране на отпадъци от домакинствата на територията на община Русе.

В тях ще могат да се предават почти всички видове отпадъци, които се генерират в едно домакинство - хартия, пластмаса, стъкло, метали, електрическо и електронно оборудване, опасни отпадъци от бита, акумулатори и батерии, пържилна мазнина, лекарства с изтекъл срок на годност, флакони със сгъстени газове, тонер касети, луминисцентни лампи.

Работното време на мобилните центрове е от понеделник до петък, от 15:00 до 17:30 часа, като те могат да бъдат открити на следните места:

  • ж.к. "Здравец- Север", ул. "Родопи", между блокове "Бабуна планина" и "Руй планина";
  • кв. "Ялта", ул. "Щип" 13;

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


В следващите седмици се очаква поетапното въвеждане в експлоатация и на другите 3 мобилни центъра, разположени в кварталите "Родина", "Дружба" и "ЦЮР".

Предстои да бъде проведена и кампания във всеки от мобилните центрове с цел насърчаване разделното събиране на отпадъците сред малки и големи. Кампанията ще даде възможност на всеки гражданин, предал повече от 1 кг. хартия, пластмаса, стъкло и метали, да получи тематични рекламни материали. Точната дата за провеждане на кампанията ще бъде обявена на официалния сайт на Община Русе.

Закупуването, разполагането и функционирането на мобилните центрове е в изпълнение на проект № BGENVIRONMENT-3-002-0005-C02 "Мерки за подобряване управлението на отпадъците в общините Русе, Тутракан, Сливо поле и Ветово" по Програма "Опазване на околната среда и климатичните промени, финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.", с програмен оператор Министерството на околната среда и водите.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net