ВИДЕО: Заради ниската заболеваемост намаляват броя на COVID леглата в Русенско

By 25 Юни 2021 Прочетена 1044 пъти 0

Намаляват с над 100 леглата за пациенти с коронавирус в област Русе.

Идеята е по този начин да се гарантира своевременно лечение на хора с други заболявания, тъй като към момента се наблюдава сериозен спад в броя на новозаразените с COVID-19.

Досега леглата бяха 249, а от днес са 146. От тях 118 са предназначени за неинтензивни грижи, а 28 са за реанимация.

Най-сериозно е редуциран броя на леглата в УМБАЛ "Канев". Там от 97 за неинтензивно лечение към момента са 23, а реанимационните от 12 са две. Болницата в Бяла "Юлия Вревска" разполага с 10 легла, а в отделна сграда на Комплексния онкологичен център има 30 обособени места за настаняване на пациенти с коронавирус.


Въпреки това лечебните заведения в региона са в готовност във всеки един момент да увеличат отново броя на леглата за хора с коронавирусна инфекция.

Междувременно в Русенско продължават "зелените коридори" за имунизация срещу COVID-19. Утре и през следващата седмица ваксини без предварително записване на час ще бъдат поставяни в Белодробната болница "Д-р Димитър Граматиков". В имунизационния пункт са осигурени достатъчно количества от различни видове ваксини.

В останалите кабинети продължават да се извършват ваксинации съгласно Националния план, реимунизации, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система.

По последни данни до момента в областта са извършени близо 45 000 имунизации, като повторна доза са получили над 20 500 души.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 25 Юни 2021 17:55
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net