13 проекта са одобрени след първата сесия на Програма "Култура плюс" в Търговище

By 19 Април 2024 Прочетена 448 пъти 0
На едно проектно предложение се отпускат до 5000 лв. На едно проектно предложение се отпускат до 5000 лв. Снимка: КИС 13

13 проекта са одобрени за финансиране след първата сесия на общинската Програма "Култура плюс" в Търговище.

За реализацията на дейностите ще бъдат отпуснати общо 41 906 лв. от общинския бюджет.

18 предложения постъпиха в обявения през февруари едномесечен срок за кандидатстване. Три проекта са оттеглени от кандидатите. Един е с отказ за финансиране, а друг не е допуснат до разглеждане от оценяващата комисия.

По Програма "Култура плюс" се подпомагат финансово творци и творчески състави в реализацията на културни прояви и инициативи в общината. На едно проектно предложение се отпускат до 5000 лв.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Правилата по програмата бяха приети от Общинския съвет в края на 2022 г. Късното приемане на държавния бюджет, а съответно и на общинския през 2023 г., обаче възпрепятства обявяването на първата конкурсна сесия тогава.

Припомняме, че оказването на подкрепа за творците и организациите в сферата на културата, чрез приемане на Програма "Култура плюс", е сред задачите в управленската програма на кмета д-р Дарин Димитров.

Регистърът на постъпилите предложения, в който са описани и рецензиите на комисията, е публикуван в сайта на Община Търговище.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 19 Април 2024 15:47
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net