ВИДЕО: Кметът на Търговище и новият Общински съвет се заклеха

By 08 Ноември 2023 Прочетена 1276 пъти 0

Започна работа новият Общински съвет в Търговище.

Днес се проведе учредителното заседание на местния парламент, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО.

Клетви положиха избраният за трети мандат като кмет на Общината д-р Дарин Димитров, новоизбраните 33 общински съветници, както и кметовете на 45 кметства на територията на общината.

Заседанието бе открито от областния управител Гергана Цонева, а сесията бе водена от най-възрастния съветник - Хамди Илиязов от ДПС.

След изявленията на политическите сили в Общинския съвет, от Общинската избирателна комисия обявиха резултатите от местния вот и новоизбраните кметове и общински съветници положиха клетва.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Д-р Дарин Димитров получи символичния ключ на Търговище и огърлицата, символ на местната власт. Той бе категоричен, че само обединени ще успеят да преборят трудностите пред тях. Кметът на Търговище
 се обърна и с призив към общинските съветници.

На днешната тържествена сесия бе избран и председател на Общинския съвет. След тайно гласуване на поста ще застане Тахир Тахиров от ДПС. За неговата кандидатура гласуваха 22 съветници. Освен Тахиров, кандидат за поста бе и Стефан Асенов от "Продължаваме промяната - Демократична България", който получи 5 гласа в своя подкрепа.

Определена бе и 5-членна комисия, която трябва да предложи нов правилник за дейността на Общинския съвет на следващото редовно заседание.

Вижте повече във видеото.

Цялото учредително заседание на Общински съвет - Търговище, може да гледате в КИС 13 PLAY!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 08 Ноември 2023 16:52
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net