Община Търговище обяви обществена поръчка за превоз на пътници

By 10 Октомври 2023 Прочетена 950 пъти 0
Община Търговище обяви обществена поръчка за превоз на пътници Община Търговище обяви обществена поръчка за превоз на пътници снимката е илюстративна

Община Търговище обяви обществена поръчка за превоз на пътници по 26 автобусни линии от общинската, областната и републиканската транспортни схеми.

Процедурата се обявява, тъй като договорите с настоящите изпълнители изтичат.

Обособени са 11 позиции, като те са комбинирани и включват вътрешноградски и междуселищни автобусни линии. Прогнозната стойност на поръчката е 8,4 млн. лв. без ДДС.

Повишават се изискванията към екологичния стандарт за стойност на изгорелите газове на транспортните средства, с които ще се извършва превозът.

РЕКЛАМА

 

По всички вътрешноградски линии трябва да пътуват автобуси със стандарт Евро 4, вместо Евро 3, както е към момента. Същото изискване се отнася и за автобусите, пътуващи до: Стража, Съединение, Бряг, Момино, Ралица, Голямо Соколово, Здравец, Буховци, Кралево, Драгановец, Росина, Кошничари, Овчарово, Миладиновци, Ловец, Надарево, Дългач, Певец, Пайдушко, Твърдинци, Лиляк, Омуртаг и Попово. Евро 5 пък е изискваният стандарт на автобусите, движещи се до Варна.

В указанията за участие в поръчката са посочени и броят на основните и резервните автобуси, с които трябва да разполага фирмата изпълнител. Част от основните автобуси трябва да отговарят и на изискванията за превоз на трудноподвижни хора.

Участниците ще бъдат задължени да изпълняват превоза само с транспортните средства, посочени при кандидатстване. Подмяна ще може да става само с разрешение от Община Търговище и при условие, че новият автобус отговаря на изискванията на поръчката, или е по-висок клас.

Всеки участник може да подаде оферта за една или повече позиции. Срокът за подаване на оферти е 6.11.2023 г. Договорите с избраните превозвачи ще бъдат сключени за срок от пет години, считано от 3 януари 2024 г.

Обществената поръчка е публикувана в онлайн платформата за електронни обществени поръчки.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 28 Октомври 2023 01:12
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net