ВИДЕО: Одобриха проекта за ремонт на СУ "Проф. Никола Маринов" в Търговище

By 21 Ноември 2023 Прочетена 1296 пъти 0

Одобрен е проектът за ремонт на Средно училище "Проф. Никола Маринов" в Търговище.

Финансирането е осигурено по Плана за възстановяване и устойчивост. По същата програма са одобрени и проектите за ремонт на училищата "Св. Седмочисленици" и "Петко Рачов Славейков". 

Първоначално "Проф. Никола Маринов" бе включено в списъка с резервни проектни предложения по програмата за модернизация на образователната инфраструктура по Плана за възстановяване и устойчивост. В Община Търговище обаче постъпи покана за сключване на договор за финансиране.

Планираните ремонти по проекта възлизат на 4,26 млн. лв.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Дейностите включват поставяне на външна топлоизолация, подмяна на дограма, ремонт на покрива и различните инсталации. Предвижда се изграждане на фотоволтаична инсталация и цялостен ремонт на системата за отопление. Ще бъде овновен и физкултурният салон. Заложено е и изграждането на санитарен възел за хора с увреждания.

Припомняме, че през този месец бе обявена обществената поръчка за инженеринг. По същата програма са одобрени и проектите за "Св. Седмочисленици" и "П. Р. Славейков". ОУ "Иван Вазов" пък фигурира в списъка с резервните предложения.

В края на октомври бе потвърдено одобряването на проекта за Детска градина "Осми март". Ремонтите ще могат да стартират след приключване на всички административни процедури и след постъпване на необходимите средства в местната администрация.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 21 Ноември 2023 17:09
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net