Окръжен съд - Търговище с първа реакция след ареста на съдия Митев

By 28 Юни 2023 Прочетена 2911 пъти 0
Окръжен съд - Търговище с първа реакция след ареста на съдия Митев Окръжен съд - Търговище с първа реакция след ареста на съдия Митев снимка: КИС 13

Окръжният съд в Търговище излезе с официална позиция, след задържането на съдия Мирослав Митев.

Припомняме, че магистратът бе хванат в момент на получаване на подкуп на паркинг на голям хипермаркет в Търговище (повече за случая гледайте ТУК).

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Публикуваме позицията на Окръжния съд в Търговище по случая без редакторска намеса:

Екипът на Окръжен съд – Търговище категорично се разграничава от действия и практики, които нарушават етичните правила на магистратите и уронват авторитета на институцията. Ръководството, съдиите и съдебните служители са изненадани от информацията за ареста и привличането като обвиняем на съдията от Наказателното отделение Мирослав Митев по разследване на сигнал за получен подкуп.

След публикациите в средствата за масово осведомяване и официално оповестените данни от страна на СГП, КПКОНПИ и ГД „БОП“ считаме за необходимо да изразим своята загриженост и увереност, че обективната истина ще бъде разкрита в хода на процесуално-следствените действия.

Откритите заседания по делата, чийто докладчик е нашият колега, са отложени.

Съдия Мирослав Митев е с близо 40-годишен юридически стаж, 20 от които в Окръжен съд – Търговище.

Припомняме, че един от основните принципи на наказателния процес е презумпцията за невиновност, залегнала в чл. 31,ал. 3 от Конституцията, както и в чл. 16 от НПК – обвиняемият се счита за невинен до доказване на противното с влязла в сила присъда.

Ръководството на Окръжен съд – Търговище ще информира своевременно обществеността за предприетите при необходимост действия.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net