В област Търговище образуваха 3 досъдебни производства за нарушена карантина

By 10 Март 2021 Прочетена 2332 пъти 0
В област Търговище образуваха 3 досъдебни производства за нарушена карантина В област Търговище образуваха 3 досъдебни производства за нарушена карантина снимка: КИС 13 / архив

В област Търговище са образувани са три досъдебни производства за нарушаване на разпоредена от здравните власти карантина.

За това съобщават от Областната дирекция на МВР.

Две от тях са по описа на Районното управление на полицията в Попово, а третото – по описа на Районното управление в Търговище.


При извършена на 9 март около 10:00 часа полицейска проверка на адрес в с. Водица, община Попово, е установено, че живеещи на адреса 41-годишна жена и 42-годишен мъж, по време на извънредна обстановка, свързана със смъртни случаи, са нарушили мерки, издадени против разпространяването на заразителна болест по хората, а именно – не са спазили срока на домашна карантина, който е от 8 до 17 март.

При извършена полицейска проверка на същия ден около 13:20 часа на адрес в с. Вардун, община Търговище, е установено, че 39-годишен мъж, живеещ на адреса, по време на извънредна обстановка, свързана със смъртни случаи, е нарушил мерки, издадени против разпространяването на заразителна болест по хората, а именно – не е спазил срока на домашна карантина, който е от 6 до 15 март.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 10 Март 2021 11:05
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net