Посланикът на Република Корея в България бе на посещение във Великотърновския университет

By 12 Юни 2017 Прочетена 1364 пъти 0
На срещата между Н. Пр. Шин Бунам /вляво/ и проф. д-р Христо Бонджолов /вдясно/ бе обсъдено бъдещето сътрудничество между корейските университет и бизнес, и Великотърновския университет На срещата между Н. Пр. Шин Бунам /вляво/ и проф. д-р Христо Бонджолов /вдясно/ бе обсъдено бъдещето сътрудничество между корейските университет и бизнес, и Великотърновския университет Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий"

Посланикът на Република Корея Н. Пр. Шин Бунам посети Великотърновския университет.

Той се срещна с ректора на висшето училище проф. д-р Христо Бонджолов, ректорското ръководство, преподаватели и студенти от Филологическия факултет.

Извънредният и пълномощен корейски посланик бе придружен от делегация, в която бяха представители на авторитетни университети в Република Корея, корейски бизнесмени и дипломати от корейското посолство в България.

На работната среща бяха обсъдени съвместното сътрудничество между Великотърновския университет и институциите в Корея, изучаването на корейския език във ВТУ, възможностите за сключване на нови договори между Великотърновския университет с корейски университет, засилването на двустранното сътрудничество както в академичната, така и в регионалната и бизнес сферите, бъдещите съвместни инициативи и начините за повишаване възможностите за ефективен научен и културен обмен.

Основният фокус на срещата бе върху насърчаването на директните контакти между българските и корейските научни делови среди, чрез обменяне на добри научни, образователни и бизнес практики за устойчиво развитие.

Н. Пр. Шин Бунам и проф. д-р Христо Бонджолов изразиха увереност, че работната среща между тях е послужила за нов стимул в популяризираянето на корейския език и култура в област Велико Търново, както и за развитието на взаимоизгодни и продуктивни двустранни отношения във всички сфери на обществения живот.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net