10 километра задръстване от ТИР-ове на Дунав мост при Русе /ВИДЕО/

By 17 Юни 2020 Прочетена 2227 пъти 0

Около 10 километра достигна днес опашката от тежкотоварни автомобили преди Дунав мост при Русе. За справяне със задръстванията въвеждат временна организация на трафика.

Колоната от ТИР-ове достигна до разклона за Мартен, като тежкотоварните автомобили се редяха и в обратната посока, тъй като се оказа, че не ползват изградения от Общината буферен паркинг на булевард "България", който може да намали опашката с 2 километра.

Общинската служба КООРС е готова да се включи в действията за справяне със задръстванията около Дунав мост, заяви заместник-кметът Димитър Недев.

РЕКЛАМА:


На среща при областния управител Галин Григоров са набелязани мерки за справяне със задръстванията около Дунав мост, които включват и спиране на потока от тежкотоварни автомобили на определени места в областите Стара Загора, Велико Търново и Плевен. Най-бързото решение на създалата се ситуация е да се използва малксимално ефективно капацитетът на буферния паркинг на бул. "България".

Най-потърпевши от задръстванията са жителите на Мартен, на които понякога им отнема часове, за да стигнат до работните си места в Русе. По думите на кмета на Мартен Димо Тонев търпението на хората е изчерпано, тъй като все още не може да се намери трайно решение на проблема.

По данни на Регионална дирекция "Гранична полиция" за последното денонощие през Дунав мост само на изход от България са преминали над 1200 тежкотоварни превозни средства.

Заради опашките и дългото пътуване до Русе, тази вечер жители на Мартен излязоха на протест на главния път Русе - Силистра. Те закратко блокираха и движението. Повече за исканията на мартенчани и репортаж от протеста може да видите на ТОЗИ ЛИНК!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 17 Юни 2020 19:58
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net