Майките на деца с увреждания в Русе блокираха Дунав мост

By 02 Октомври 2018 Прочетена 2231 пъти 0
Недоволството започва ден след поредното връщане на Закона за хората с увреждания за нови поправки Недоволството започва ден след поредното връщане на Закона за хората с увреждания за нови поправки КИС 13

Майките на деца с увреждания в Русе излязоха на протест на Дунав мост, заради буксуването на закона за личната помощ, който те предлагат.

Те направиха няколко обиколки на кръговото кръстовище и блокира движението във всички посоки. Родителите настояват за незабавни реформи в социалната сфера, здравеопазването, образованието и съдебната система.

Протестът премина под надслов "Системата ни убива". Недоволството започва ден след поредното връщане на Закона за хората с увреждания за нови поправки заради забележки от страна на Министерството на финансите.

Според майките законопроектът за личната помощ е напълно безполезен, тъй като не е във вида предложен от тях. Оказва се, че той ще бъде част от Закона за социалното подпомагане, а не в отделен нормативен акт. Майките недоволстват, че всичко, на което са държали, е отпаднало в преработения законопроект. Те настояват и да се въведе индивидуална оценка на младежите с увреждания, които са навършили 18 години. Освен това искат да се създаде и нов орган за хората с увреждания.

Майките са категорични, че това е само първият от серия протести, които ще продължат до постигане на всички реформи.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net