Над 20 000 жители на област Русе вече са получили първа доза от някоя от ваксините

By 01 Май 2021 Прочетена 1000 пъти 0
Над 20 000 жители на област Русе вече са получили първа доза от някоя от ваксините Над 20 000 жители на област Русе вече са получили първа доза от някоя от ваксините снимка: Областна администрация - Русе

20 209 жители на област Русе са получили първа доза от някоя от достъпните ваксини срещу COVID-19, това показва справка в Единния информационен портал.

Ваксинираните с втора игла са пък 4706, което означава, че при тях е приключил имунизационният процес. От началото на април до сега в региона са направени 8259 имунизации, от които 2313 реимунизации. Само за изминалото денонощие в Русенско са поставени 318 ваксини. Най-много имунизации през изминалия месец са били направени на 28-и. Тогава само за ден са поставени 578 ваксини. Разбира се трябва да се поясни, че имунизации са извършвани и на лица от други населени места, които са поискали да бъдат ваксинирани, но това са единични случаи.


Днес в Русе от 08:30 до 13:30 часа ще има "зелен коридор" за желаещите да се имунизират срещу COVID-19. Кабинетът ще работи в Медицински център – 1, по-известен като бившата Втора поликлиника, намираща се на ул. "Борисова" 36. Гражданите ще имат възможност да се имунизират с избрана от тях ваксина – на "Пфайзер" или "Астра Зенека". Ако се наложи ще бъде удължено работното време на кабинета. Има създадена организация с Регионалната здравна инспекция, от където са в готовност да осигурят допълнителни количества от ваксините при необходимост.

Следващата възможност на русенци да си поставят ваксина срещу коронавирус без предварително записване на час ще бъде във вторник. На 4 май имунизации ще бъдат правени в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания "Д-р Димитър Граматиков – Русе". Кабинетът в Тубдиспансера ще работи от 09:00 до 16:00 часа.


Припомняме, че вчера в болницата в Бяла също беше осигурен "зелен коридор"
. Близо 90 души се възползваха от възможността, като интересът е бил към иРНК ваксините. Утре отново е предвиден "зелен коридор" в Бяла.

През почивните дни ще работят общо седем специализирани имунизационни кабинета, но с различен график, който е достъпен на уебсайта на Регионалната здравна инспекция в Русе. Навсякъде продължават и имунизациите съгласно Националния ваксинационен план. Ще се извършва и реимунизация, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 01 Май 2021 13:06
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net