fbpx

Откриха новото отделение по трансфузионна хематология в УМБАЛ "Канев" - Русе

By 25 Септември 2018 Прочетена 1982 пъти 0
Ремонтът е на стойност 300 000 лева, като средствата са дарени от Игнат Канев Ремонтът е на стойност 300 000 лева, като средствата са дарени от Игнат Канев КИС 13

На официална церемония днес бе осветено новото отделение по Трансфузионна хематология към университетска болница "Канев" в Русе.

То бе изградено изцяло със средства, дарени от фондация "Игнат Канев". Това е третият дарителски жест на строителния предприемач в полза на лечебното заведение. През септември 2016 бе изградена детска площадка в двора на болницата, а през септември миналата година бе открита новата "Педиатрия". Днес беше осветено и новото отделението по трансфузионна хематология от свещеници от русенска митрополия.

Ремонтът на новото отделение е на стойност 300 000 лева. С изключително вълнение, дарителят Игнат Канев заяви, че ще продължи да помага с каквото може на болницата и русенци. Средствата, дарени до момента от благотворителна фондация "Игнат Канев" за болницата възлизат на близо 1 милион лева.

Между 350 и 400 са кръводарителите на месец в отделението по хематология, каза началникът д-р Биляна Цветанова.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 25 Септември 2018 17:39
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.