Подновиха ремонтните дейности на Дунав мост от румънска страна

Румъния продължава с реконструкцията на своята част от Дунав мост при Русе. Ремонтът започна в средата на миналата година и трябваше да приключи през март. Строителните дейности обаче се забавиха заради лошите зимни условия. Сега те са възобновени, което налага промяна в организацията на движение по моста. В момента трафикът е ограничен в едната лента като има пропускателен режим, който се регулира от служители на ремонтната фирма.

През следващите два месеца предстои да се извършат дейностите в участък с дължина около 200 метра. Докарана е специална машина, с която асфалтовата настилка трябва да се изстърже. Целта е да се достигне до бетонните плоскости, които ще бъдат подменени. При полагането на новите плочи движението ще се спира изцяло в рамките на 20-30 минути. Това ще бъде координирано от двете страни на моста, като ще се избере време, когато няма голям трафик.

Предстои да бъде поставено ново осветление и мантинели, а участъка - преасфалтиран. Първо ще бъде извършен ремонт на платното в посока към Румъния, а след това същите дейности ще се повторят и от другата страна. Очаква се реконструкцията да продължи до края на април.

Припомняме, че Румъния започна рехабилитацията на съоръжението през юни 2015. За целта са отделени 30 милиона евро. Въпреки, че преди една година областният управител на Русе Стефко Бурджиев алармира правителството, че съоръжението е в крайна фаза на амортизация, все още няма намерения от българска страна за извършване на основен ремонт.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.