Половин ден, за да минеш границата

By 02 Септември 2016 Прочетена 1448 пъти 0

По 14-15 часа чакат шофьорите на тежкотоварни автомобили, за да минат границата с Румъния през русенския Дунав мост. Чакането можело да надхвърли и денонощие, тъй като на някои им се налагало да се нареждат 2 пъти на опашката.

Повечето шофьори минават по този маршрут всеки ден и вече не издържат да убийственото чакане. По техните думи, чакането всеки ден започнало много да ги изнервя.

Водачите са особено уязвими през нощта, когато се опитват да поспят докато чакат на опашката. Само за три часа, на един шофьор му задигнали от резервоара над 150 литра нафта. 

От два дни тировете изчакват реда си да минат през границата в дясната лента на пътя за Мартен, а не по булевард "България". Казват, че няма голяма разлика, тъй като и на двете места няма подходящи условия.

Според шофьорите, опашките по българските граници се образуват, заради недобра организация на обработка и пропускане  на тировете.

От друга страна пък хората, които работят в източната промишлена зона, се оплакаха, че в късния следобед се образували такива задръствания, че за час едва успявали да стигнат до центъра на града.

От Вътрешното министерство съобщиха, че задръстванията по границите на България са заради неработещи информационни системи. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net