Последните два случая на COVID-19 в Русе: Няма данни да са били в чужбина

By 18 Април 2020 Прочетена 1900 пъти 0
Последните два случая на COVID-19 в Русе: Няма данни да са били в чужбина снимка: КИС 13

По време на провелия се редовен сутрешен брифинг на Националния оперативен щаб беше потвърдено и за седмият случай на заболял от COVID-19 на територията на област Русе.

По данни на Регионалната здравна инспекция става дума за приятеля на 28-годишната жена, за която вчера беше съобщено, че е болна от коронавирус. Мъжът е на 34 години, като симптомите, които е проявил са били леки. Те са се изразявали в суха кашлица, леко повишена температура и загуба на обонянието. Оплакванията са се повлияли благоприятно след прием на симптоматични лекарства.

Към момента лицето е в добро общо състояние, но човекът е все още с остатъчна слаба кашлица. Той е поставен под 28-дневна домашна карантина. По собствена инициатива мъжът е ограничил максимално контактите си още от въвеждането на извънредното положение в страната. От тогава не се е виждал с родителите си и други свои близки. Контактувал е главно с приятелката си. И двамата не се връщат от чужбина и не са напускали страната.

С новопотвърденият случай общият брой на регистрираните хора с COVID-19 в областта стана 7.


Понастоящем двама пациенти са на болнично лечение. Съответно те са хоспитализирани в инфекциозното отделение на УМБАЛ "Канев" и в обособен сектор в пневмологичното отделение на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  "Д-р Димитър Граматиков – Русе". Под наблюдение в УМБАЛ "Канев" остава 67-годишната жена, за която вчера беше съобщено, че е и двете й PCR проби са отрицателни, но все още има рентгенова находка на пневмония, а в Белодробната болница е настанена жена на 35 години, чийто положителен резултат за COVID-19 беше потвърден вечерта на 9-ти април. От 13-ти април тя е приета за стационарно лечение. Има данни за развита десностранна бронхопневмония.

Останалите четири души се лекуват амбулаторно, като тяхното състояние се следи перманентно по телефон от общопрактикуващите лекари. Всички пациенти са в добро и стабилно състояние.

Припомняме, че 51-годишният мъж, завърнал се от Австрия, който беше и първият констатиран случай на болен от коронавирус в областта, е напълно излекуван и беше изписан от инфекциозното отделение на УМБАЛ "Канев" преди няколко дена.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 18 Април 2020 10:11
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net