ВИДЕО: "Пристанище на нови възможности" - Новият инвестиционен профил на Община Русе

By 26 Юли 2021 Прочетена 2962 пъти 0

Община Русе е с нов Инвестиционен профил.

Мотото, около което се обединиха всички специалисти, е "Пристанище на нови възможности". Платформата е с модерна визия, която включва важна и актуална информация за развитието на общината във всички икономически дейности.

Изготвянето на новия инвестиционне профил е продиктувано от поредица срещи с бизнеса и браншови организации, коментира пред камерата на телевизия КИС 13 заместник-кметът Златомира Стефанова.


Индустрията заема най-голям дял в икономиката на община Русе. Лидерската позиция е за отрасъл машини и оборудване, а производството на части и принадлежности за автомобили се превръща в структуроопределящо за икономиката на града.

Съществен дял в производствения сектор на Русе имат още химическата промишленост, производството на облекло и металургията. Втори по важност отрасъл е търговията на едро и дребно, а сектор "Транспорт, складиране и съхранение" заема сериозен дял в структурата на местната икономика, благодарение на стратегическото местоположение на областта и добрата й свързаност. Логистиката е бранш, който има голям капацитет за развитие в Русе.

80% от всички чуждестранни инвестиции в община Русе са концентрирани в промишлеността. През последните години се отбелязва сериозен ръст на вложенията в строителството и IT сектора.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 26 Юли 2021 16:45
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net