Пуснаха пробно реновираното източно КПП на Дунав мост при Русе

By 02 Февруари 2018 Прочетена 1322 пъти 0

Приключи реновирането на Зона "Изток" на ГКПП - Дунав мост при Русе.

От вчера пробно са пуснати всички новоизградени трасета - 4 за товарни и 4 за леки автомобили. Те могат да поемат напълно входящия от Румъния трафик и в най-натоварените дни.

Сред очакваните ефекти от пускането в експлоатация на зона "Изток" е подобряване на пропускателната способност на пункта и увеличаване на площта на буферната зона за входящия в страната трафик, необходима за облекчаване натовареността и опазване на мостовото съоръжение.

Зона "Изток" е изградена преди около 20 години и е замислена като разширение на действащия граничен пункт, но до този момент не е била въведена в експлоатация. Предвид новите изисквания за граничен контрол, в зоната бе извършено реновиране и дооборудване на инфраструктурата за над 1,6 милиона лева.

С пускането в експлоатация на новия терминал, зона "Запад", която досега обработваше входящи и изходящи превозни средства, започва да обработва само изходящия лек и тежкотоварен трафик през Дунав мост. След приключването на тестовия период до седмица се предвижда официално откриване на обекта.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net