Разбиха канал за трафик на мигранти през Дунав мост

By 25 Април 2017 Прочетена 1803 пъти 0

Разбит е престъпен канал на граничния пункт "Дунав мост" при Русе за трафик на мигранти.

Операцията е била проведена съвместно от криминалистите в Русе и дирекция "Вътрешна сигурност" при МВР, съобщиха от Окръжна прокуратура.

Дейността на канала е била следена в продължение на няколко месеца, а при задържането на участниците са се включили и служители от отдел "Антикорупция" в Румъния. Именно на територията на Гюргево са арестувани организаторът и участниците в групата, както и превежданите от тях мигранти. Става дума за петима чужденци, укрити в транспортен микробус. Всеки от тях е бил поставен в закован дървен сандък, около който са били облепени опаковки от кашони.

Разследва се и участието на служител на Гранична полиция, за когото се предполага, че е подпомагал трафика.

Българските власти са образували досъдебно наказателно производство. Разследването се осъществява под ръководството на Районна прокуратура – Русе.

При претърсването в жилищата на организатора и участниците в групата са намерени и иззети големи количества наркотични вещества и пари в брой.

Предстои извършването на допълнителни разпити, изискването на документи и назначаването на експертизи. Определен е първоначален срок за разследване от 2 месеца.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net