Съкращават 150 легла в болниците в област Русе?

By 18 Май 2018 Прочетена 1349 пъти 0

Съкращават близо 150 легла в болниците в област Русе. Това предвижда проектът за Национална здравна карта, който се предлага от Министерството на здравеопазването.

Ако се приеме в този вариант, това може да доведе до загуба на университетския статут на двете русенски болници и да създаде реална опасност от фалити на лечебни заведения. По-сериозният проблем е в разпределението на леглата, тъй като се ликвидирали активно работещи, които са необходими за болниците в областта, каза за телевизия КИС 13 председателя на Българския лекарски съюз в Русе д-р Цветан Райчинов.

Той смята също, че Министерството на здравеопазването е поискало разработването на Областна здравна карта проформа, тъй като вариантът за Русе не е съобразен с нуждите на болниците. Ако документът се приеме в този й вид, това ще се отрази на качеството на здравеопазването, категоричен е още д-р Райчиноов.

Заради орязването на леглата в болниците е изпратено писмо до министерството с настояване Здравната карта да бъде преработена и зададена по окончателния вариант приет от областната комисия.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net