УМБАЛ "Канев" предприема редица мерки заради коронавируса /ВИДЕО и ПОДРОБНОСТИ/

By 09 Март 2020 Прочетена 1161 пъти 0

УМБАЛ "Канев" в Русе е готова да приема пациенти с грипоподобни симптоми със съмнения за коронавирус.

Това съобщи днес изпълнителният директор на лечебното заведение Иван Иванов. В инфекциозното отделение има 17 легла с възможност за увеличаване на капацитета до 34 легла.

През миналата седмица е изпратено писмо до министъра на здравеопазването, който е разрешил допълнително да могат да се разкрият до 30 легла в стария корпус на болницата в бившето детско отделение. Към момента там има готови 10 легла, а останалите ще бъдат разкрити при необходимост. Допълнително ще бъдат поставени и дезинфектанти на повече ключови места в болницата, за да се увеличи сигурността за пациентите.


УМБАЛ "Канев" разполага с 200 комплекта гащиризони, 80 маски от висок клас, които са предимно за инфекциозно и спешно отделение.

При влошаване на пациенти, ще бъдат транспортирани в специализирани клиники, за да не се допусне вътреболнична зараза. Ако се наложи, в УМБАЛ "Канев" може да се приемат пациенти от страната, които не са болни от коронавирус.

Към момента в Русе няма установен случай на коронавирус. Всички 12 проби взети от пациенти с белодробни заболявания са отрицателни. Потвърждение се чака единствено на втората проба на единия от задържаните миналата седмица на Дунав мост двама афганистанци.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 09 Март 2020 15:44
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net