Задържаха молдовец, опитал да вкара в България контрабандни цигари за 750 000 лв.

By 26 Юли 2016 Прочетена 1437 пъти 0

Мярка задържане под стража по отношение на 29–годишен молдовски гражданин постанови Районният съд в Русе.

Според обвинението той е направил опит да пренесе през границата на страната акцизни стоки – цигари без бандерол за 750 000 лв. Районна прокуратура в Русе води досъдебно производство, по което молдовецът е привлечен като обвиняем за това, че на 23 юли на ГКПП „Дунав мост“ е държал в камиона си акцизни стоки по смисъла на Закона за акцизите и данъчните складове - общо 100 000 броя кутии цигари всички без акцизен бандерол.

Тъй като предметът на престъплението е в големи размери, съдът е приел за основателни мотивите на Прокуратурата, че са налице всички законови предпоставки за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо 29-годишния молдовец. В решението на съда се посочва, че обвиняемото лице е чужд гражданин и няма регистрирани постоянен и настоящ адреси в страната, поради което е налице реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Поради това, съдът е взел по отношение на молдовския гражданин мярка за неотклонение задържане под стража. Определението на Районния съд подлежи на обжалване пред Окръжен съд Русе.  

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net