ВИДЕО: Започна дългоочакваният основен ремонт на Дунав мост при Русе

By 10 Юли 2024

Започна дългоочакваният основен ремонт на Дунав мост при Русе.

Предвижда се цялостна подмяна на асфалтовите пластове, панелите, хидроизолация, нови ограничителни системи и маркировка. Стойността на договора за строителство е близо 45 милиона лева. Срокът за приключване на дейностите е 2 години.

Строителните дейности ще се извършват без спиране на движението и няма да се затваря съоръжението. На обекта ще се работи между 10 и 12 часа на ден, през светлата част от денонощието. Работният процес ще се организира и извършва така, че превозните средства да преминават поетапно двупосочно в платното, в което не се работи.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Строителните работи ще се извършват в 6 етапа. В първите два е основният ремонт на естакадата на съоръжението на българска територия. За изпълнение на дейностите ще бъде затворен участък с дължина около 400 метра. Първо ще бъде ограничено движението в лентата за вход в България, а след това за изход към Румъния. Прогнозният срок за изпълнение на ремонтните дейности в този участък е около 4 месеца и половина за всяка от лентите.

Кметът на Русе Пенчо Милков повдигна въпроса и за ремонт на обслужващата инфраструктура около Дунав мост. От отговор на министър Коритарова стана ясно, че вече са отделени средства и скоро ще стартира проектиране за основен ремонт и на бул. "България".

Вижте повече по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.