Община Русе организира дни на отворените врати в детските градини

By 19 Април 2024 Прочетена 459 пъти 0
В периода 22 – 26 април желаещите ще могат да се запознаят с режима, условията и атмосферата в детските ясли. В периода 22 – 26 април желаещите ще могат да се запознаят с режима, условията и атмосферата в детските ясли. Снимка: КИС 13

Община Русе организира за първа година дни на отворените врати в детските градини на територията на общината.

Родителите на децата, на които предстои да постъпят в първа група, ще имат възможност да разгледат учебните заведения и да се запознаят с персонала, който ще обгрижва най-малките.

В периода 22 – 26 април желаещите ще могат да се запознаят с режима, условията и атмосферата в детските градини, както и учебните планове, по които се работи. Всяко детско заведение ще допуска посетители в различни дни и по предварително установен график. В някои градини родителите ще могат да наблюдават открити практики с LEGO, както и уроци по народни танци и спорт.

Желаещите да посетят дните на отворени врати ще могат да разговарят с директорите на учебните заведения, като ще им бъде предоставена информация за кандидатстването и последващото записване на децата. Информация ще получат и за храната, която се предлага във всички детски градини посредством предварително изготвено единно меню.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

Припомняме, че съгласно утвърдения график за прием в детските градини за децата, родени през 2021 г., на които им предстои прием в първа група през септември, се подават заявления за първо класиране до 26 май. Към момента има активни 688 заявления за деца родени през 2021 г. Класирането ще бъде обявено на 29 май в 17.00 ч.

Следващите две класирания ще се обявят съответно на 17 юни и на 1 юли.

За всяко от класиранията през календарната година се обявяват и наличните свободни места за останалите възрастови групи.

Община Русе призовава родителите на децата, приети в съответните детски градини да спазват сроковете за записване, тъй като в противен случай губят своят входящ номер и следва да кандидатстват отново за останалите свободни места.

Графика за провеждане на дни на отворените врати можете да видите на https://obshtinaruse.bg/editor/files/Дни%20на%20отворените%20врати%20в%20ДГ.pdf

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 19 Април 2024 15:15
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net