Русе е домакин на Държавното лично първенство по вдигане на тежести

By 21 Юни 2023 Прочетена 413 пъти 0
Русе е домакин на Държавното лично първенство по вдигане на тежести Русе е домакин на Държавното лично първенство по вдигане на тежести снимка: Община Русе

Днес в Канев център официално бе открит Държавният личен шампион по вдигане на тежести, който се провежда от 21 до 25 юни.

Надпреварата се организира за втора поредна година в града от Тежкоатлетически спортен клуб "Русе" с председател доц. д-р Кирил Панайотов и с подкрепата на Община Русе. В нея ще се включат близо 340 тежкоатлети във всички възрастови групи.

"Радвам се, че градът ни отново е домакин на спортно събитие от такова естество.", обърна се към присъстващите заместник-кметът инж. Магдалина Илиева.

Русенските отбори, които ще мерят сили в състезанието, са ТСК "Русе", Ученическа спортна школа и СК по вдигане на тежести "Тараненко".

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

На откриването на Държавния личен шампионат по вдигане на тежести присъстваха още директорът на Ученическата спортна школа Мая Петрова, началникът на Първо РУ към ОД на МВР в Русе гл. инспектор Пламен Първанов, деканът на факултета по обществено здраве и здравни грижи проф. д.н. Никола Събев, треньорът на националния отбор по вдигане на тежести и олимпийски шампион Иван Иванов, легендата сред щангистите Янко Русев, както и още редица известни имена от родния спорт.

Надпреварата стартира с най-многобройната група – момчета до 13 години, в която заявки са получени от 94 състезатели.

Те ще излъчат шампиони в категориите до 30, 35, 40, 45, 49, 55, 61 и +61 килограма.

През втория състезателен ден (22-ри юни, четвъртък) на подиума ще излязат момичетата до 13 години, кадетките до 15 и 17 години и девойките до 20 години.

На 23 юни излизат кадетите до 15 и 17 години. В събота (24 юни) ще се състезават юношите до 20 години и жените. В последния състезателен ден – 25 юни (неделя) се очаква изявата на най-добрите състезатели на България – мъжете. На подиума се очаква да излязат и шампионите Ангел Русев, Божидар Андреев, Валентин Генчев, Габриел Маринов, Иван Димов, Васил Маринов и Христо Христов.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net